Τελευταία νέα:
Το blog βρίσκεται σε δοκιμαστική περίοδο. Σχόλια και προτάσεις στο info@comedylab.gr

BLOGS:Η υποκριτική τέχνη και η εφαρμογή της στην επαγγελματική και προσωπική ζωή

Η υποκριτική τέχνη και η εφαρμογή της στην επαγγελματική και προσωπική ζωή.

Ο τρόπος που εκφραζόμαστε, μας καθορίζει. Διαμορφώνει την εικόνα μας στα μάτια των άλλων και την ικανότητά μας να επικοινωνήσουμε σε προσωπικό, κοινωνικό κι επαγγελματικό επίπεδο.

Στόχος σεμιναρίου

Μέσα από εξειδικευμένη διδασκαλία μεθόδων και τεχνικών που προέρχονται κυρίως απ’ την τέχνη της υποκριτικής, οι συμμετέχοντες στο σεμινάριο θα έχουν την ευκαιρία ν’ ανακαλύψουν τις εκφραστικές τους δυνατότητες και να εξασκήσουν τα εκφραστικά τους μέσα, με σκοπό την αξιοποίησή τους σε καθημερινή βάση και σε διάφορους τομείς.

Απευθύνεται σε όσους:

  • θέλουν να βελτιώσουν την έκφραση και την εικόνα τους.
  • θέλουν να μάθουν να ελέγχουν τα εκφραστικά τους μέσα.
  • αντιμετωπίζουν δυσκολία στην επικοινωνία λόγω εκφραστικών προβλημάτων (δεν τους καταλαβαίνουν, δεν τους προσέχουν κτλ.)
  • νιώθουν άβολα με τον τρόπο που εκφράζονται.

Επίσης:

  • σε όσους διδάσκουν/κάνουν παρουσιάσεις/δίνουν διαλέξεις μπροστά σε κοινό
  • σε επαγγελματίες χρήστες φωνής και γενικότερα σε όσους η έκφραση και ο λόγος κατέχουν σημαντική θέση στη δουλειά τους (δημοσιογράφοι, ραδιοφωνικοί παραγωγοί, εκφωνητές, παρουσιαστές, παιδαγωγοί, εκπαιδευτικοί, γυμναστές, προπονητές, ξεναγοί, διερμηνείς, έμποροι, δικηγόροι, πολιτικοί κ.α.)
  • σε επαγγελματίες του θεάματος που θέλουν να ενδυναμώσουν τα εκφραστικά τους μέσα.


Πρόγραμμα

Υποκριτική
Βασικά στοιχεία υποκριτικής

Stand up comedy
Ο θεατρικός κωμικός μονόλογος και οι τεχνικές του. Δημιουργία και επεξεργασία του χιούμορ ως τέχνη.

Public speech
Ο τρόπος μετάδοσης ενός μηνύματος σε κοινό και η βελτίωσή του. Μέθοδοι απόσπασης της προσοχής του θεατή. Χρήση φωνής και σώματος.

Ορθοφωνία
Κατανόηση του μηχανισμού φώνησης και ομιλίας. Εντοπισμός προβλημάτων. Ασκήσεις αναπνοής, άρθρωσης, προφοράς, έντασης φωνής, ρυθμού και ταχύτητας ομιλίας.

Speech training
Βελτίωση δομής προφορικού λόγου. Περιορισμός αδυναμιών και ανάδειξη λεκτικών ικανοτήτων. Αποτελεσματική μετάδοση μηνυμάτων δια μέσου της φωνής και του λόγου. Η τέχνη της ηχητικής έκπληξης.

Αφήγηση
Πράξη επικοινωνίας. Μυθώδης, ιστορική, ρεαλιστική. ‘’Τέχνη του χρόνου’’.

Ανάγνωση
‘’Εκ νέου γνώσιν’’. Απόδοση γραπτού κειμένου με προφορικό λόγο ενώπιον ακροατηρίου.

Στάση και κίνηση σώματος
Ασκήσεις για σωστή στάση σώματος. Η στάση και το status. Λόγος εν κινήσει. Έλεγχος σωματικής κίνησης.

Μη λεκτική επικοινωνία
Η μη λεκτική έκφραση και μετάδοση μηνυμάτων: η γλώσσα του σώματος, το ύφος, η απτική και η οπτική επικοινωνία.

Διδασκαλία: Σίλας Σεραφείμ, Αργύρης Παυλίδης, Λίλα Σταμπούλογλου

Βιογραφικά

Σίλας Σεραφείμ

Γεννήθηκε στην Κομοτηνή. Σπούδασε υποκριτική στο Κρατικό θέατρο Βορείου Ελλάδος και οικονομικά στο School of Business Administration and Liberal Arts. Έχει παίξει στο θέατρο, στον κινηματογράφο, στην τηλεόραση και σε διαφημίσεις, ενώ είναι απ’ τους πρώτους κωμικούς του stand up στην Ελλάδα, ένα θεατρικό είδος που εξασκεί μέχρι σήμερα. Διδάσκει συστηματικά stand up comedy και public speech. Έχει τη δική του εκπομπή στο Πρώτο Πρόγραμμα της ελληνικής ραδιοφωνίας (πρώην ΝΕΤfm 105,8) και στο Κosmos (103,8). Συνεργάζεται και με το διαδικτυακό κανάλι ComedyLab.gr, όπου παρουσιάζει καθημερινά ‘’Το μυαλό του Σίλα’’, σατιρική εκπομπή σχολιασμού επικαιρότητας. Παρουσιάζει στο θέατρο τους κωμικούς του μονολόγους stand up comedy - one man show: πέρυσι το ''Κλεφτά υπάρχουν'' και φέτος τις ''Οδηγίες Κρίσης''.

Αργύρης Παυλίδης

Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Φοίτησε στη δραματική σχολή του κρατικού ωδείου Θεσσαλονίκης και στην Σχολή Αθηνών του Γιώργου Θεοδοσιάδη. Έχει παίξει σε παραστάσεις στο ΚΒΘΕ, στο παιδικό θέατρο της Ξένιας Καλογεροπούλου, στο ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνής και έχει συνεργαστεί με κορυφαίους σκηνοθέτες, μουσικούς και πρωταγωνιστές του ελληνικού θεάτρου. Έχει διασκευάσει, γράψει και σκηνοθετήσει θεατρικά έργα. Παρουσίαζε επί πολλά χρόνια εκπομπές στην κρατική και ιδιωτική τηλεόραση: ‘‘Κόκκινοι Γίγαντες Άσπροι Νάνοι‘‘, ‘‘Ελλάδα και κόσμος‘‘, ‘‘Κυνηγώντας τη μεγάλη περιπέτεια‘‘, ‘‘Ας γνωριστούμε παίζοντας‘‘ κα. Έχει παίξει στο ‘’θέατρο της Δευτέρας’’ και σε τηλεοπτικά σήριαλ. Στο ραδιόφωνο, έχει πάρει μέρος στο ‘’θέατρο της Τετάρτης’’ κι έχει αναγνώσει διηγήματα στο Δεύτερο Πρόγραμμα. Εργάζεται εδώ και χρόνια στη μεταγλώττιση προγραμμάτων, κινουμένων σχεδίων και ντοκιμαντέρ, στην επεξεργασία και ερμηνεία κειμένων.

Λίλα Σταμπούλογλου

Γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε ιστορία και αρχαιολογία στο Ε.Κ.Π.Α, υποκριτική στην Ανωτέρα Δραματική Σχολή Β. Διαμαντόπουλου και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στο τμήμα θεατρικών σπουδών του Ε.Κ.Π.Α. Ως ηθοποιός έχει παίξει στο θέατρο και στην τηλεόραση. Έχει σκηνοθετήσει θεατρικές παραστάσεις, όπως επίσης και πολλές πανεπιστημιακές θεατρικές ομάδες. Έχει συνεργαστεί με την Εταιρεία Παπαδιαμαντικών Σπουδών για τη δραματοποίηση και σκηνοθετική απόδοση έργων του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη. Έχει γράψει και σκηνοθετήσει παιδικό θέατρο. Αρθρογραφεί σε περιοδικά και ιστότοπους. Γράφει σατιρικά κείμενα, μερικά εκ των οποίων έχει εκφωνήσει και στο ραδιόφωνο (Ομοιοκατα…πληξία / Ο έρωτας περνάει απ’ το στομάχι, Σκάι). Διδάσκει ορθοφωνία και υποκριτική. Συνεργάζεται με το διαδικτυακό κανάλι ComedyLab.gr όπου παρουσιάζει την εβδομαδιαία σατιρική εκπομπή ''Τρου Στορι''.

 

Πληροφορίες – Δηλώσεις Συμμετοχής:

Action City, Σόλωνος 108, 10681 Αθήνα.
Τηλέφωνο: 210 3800300 / E-mail: info@actioncity.grΔιάρκεια: 90 ώρες

Συντονιστής προγράμματος: Σίλας Σεραφείμ