Τελευταία νέα:
Το blog βρίσκεται σε δοκιμαστική περίοδο. Σχόλια και προτάσεις στο info@comedylab.gr

BLOGS:Πράγματα που μ' έκαναν να κλάψω σαν τον Δήμο Βερύκιο

Όταν πέθαναν τα παπαγαλάκια μου. Μου τα είχε πάρει δώρο η μαμά μου επειδή πήρα 10 σε όλα τα μαθήματα και τα αγαπούσα πάρα πολύ. Μια μέρα γύρισα απ' το σχολείο και κάτι δεν μου πήγαινε καλά. Το ένα είχε αλλάξει χρώμα, ενώ ήταν σκέτο πράσινο είχε γίνει πρασινοκιτρινωπό. Σε λίγες μέρες, το ίδιο έπαθε και το άλλο, ενώ ήταν πρασινοπορτοκαλί, είχε γίνει πρασινομπλέ. Μα τί έπαθαν τα παπαγαλάκια μου, αναρωτιόμουν. Το μυστήριο λύθηκε όταν ανακάλυψα τα πεθαμένα παπαγαλάκια που η μαμά μου είχε αλλάξει με άλλα, σε μια σακούλα σκουπιδιών που είχε ξεχάσει να πετάξει η γιαγιά μου. Δήμος Βερύκιος ήμουν για πέντε μέρες. Δράμα.

Όταν άκουσα πρώτη φορά Πυξ Λαξ, κάπου στη εφηβεία. Με παρέα ήμουν, πίναμε το πεπαλαιωμένο ουίσκι των γονιών που έλειπαν απ' το σπίτι και μόλις είχαμε καπνίσει και μια πατάτα, γιατί κάπου διαβάσαμε ότι άμα καπνίζεις πατάτα μαστουρώνεις. Ακούω που λέτε το Μοναξιά μου όλα, θυμάμαι και το συμμαθητή που μ' είχε παρατήσει και την έπεσε στην κολλητή μου, η οποία με πρόδωσε και του κάθισε στην πενταήμερη, και πλαντάζω. Πώς ν' αντέξει ένας έφηβος και να μην γίνει Βερύκιος, όταν ακούει Πυξ Λαξ όντας προδομένος κι έχοντας καπνίσει μόλις μια πατάτα;

Ο Τιτανικός. Τον είδα στο σινεμά με μια φίλη και θυμάμαι είχαμε μπει στην αίθουσα με ειρωνικό υφάκι τύπου: εμείς δεν θα γίνουμε Βερύκιοι μ' αυτή την αηδία. Εκεί όμως που ο Λεονάρντο πάγωνε στη θάλασσα για να σωθεί η αγαπημένη του, σπάσαμε. Κι επειδή το παίζαμε και σκληρές, δεν είχαμε ούτε ένα χαρτομάντηλο να σκουπίσουμε τις μύτες μας. Μην κοροϊδεύεις κάτι γιατί μπορεί να το λουστείς, λένε.

Όταν έχασα με μια φίλη το πλοίο για Σπέτσες, επειδή το προηγούμενο βράδυ είχαμε πιει μισό λίτρο αλκοόλ η καθεμία και δεν ακούσαμε το ξυπνητήρι. Το χειρότερο όμως δεν ήταν που σηκωθήκαμε καθυστερημένα και τρέχαμε σαν τις τρελές μπας και προλάβουμε το πλοίο, το χειρότερο ήταν που φτάσαμε στον Πειραιά ένα λεπτό αφού είχε κλείσει τις μπουκαπόρτες. Πώς να μην σπάσεις με τέτοια γκαντεμιά; Πώς να μην γίνεις Βερύκιος;

ΥΣ: Όταν είδα πρώτη (και τελευταία) φορά το Πάμε Πακέτο. Είναι αδύνατον να μην γίνεις Βερύκιος μ' αυτή την εκπομπή. Μόνο αν είσαι μαζόχας την ξαναβλέπεις.

Λίλα Σταμπούλογλου (LilaTrueStory)